Natali Dizdar pred koncert u Beach baru Ponat:
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
21.2°C
Vrijeme za 19.09.2024.
19.09.2024. Danas
Max. 21°C Min. 19°C
Vrijeme za 20.09.2024.
20.09.2024. Pet
Max. 23°C Min. 17°C
Vrijeme za 21.09.2024.
21.09.2024. Sub
Max. 24°C Min. 19°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,938800
GBP
GBP
0,842250
USD
USD
1,112400
Natali Dizdar pred koncert u Beach baru Ponat:
18.09.2024 | Vijesti
NAJAVLJUJEMO

Natali Dizdar pred koncert u Beach baru Ponat: "Publika može očekivati jednu divnu glazbenu priču"

Autor: Libero Portal
Foto:
NE PROPUSTITE Koncert Natali Dizdar u Beach baru Ponat je 20. rujna s početkom u 21 sat!

Ovog petka, u nezaboravnom ambijentu beach bara Ponat, publika će imati priliku uživati u posebnom glazbenom doživljaju – koncertu Natali Dizdar. Dubrovčani i posjetitelji grada moći će doživjeti njezin jedinstveni glazbeni izričaj u opuštenoj atmosferi na obali, uz zvuke njenih najpoznatijih pjesama, ali i novih singlova s nadolazećeg albuma.

 

Tim povodom, Natali je jutros gostovala u jutarnjem programu Libertas televizije, gdje je sa Suzi Sokol podijelila svoja očekivanja i planove:

 

Natali: Posljednji put kad sam bila u Dubrovniku, nisam se dugo zadržala jer smo bili na putu prema Crnoj Gori, tako da se baš radujem što sam sad tu, pogotovo jer je rujan, moj najdraži mjesec u godini. Nadam se da će biti malo manje gužve i da će nas dočekati sunce.

 

Suzi: Iako je sutra najavljena kiša, u petak bi već trebalo zasjati sunce. Prostor u kojem ćete nastupiti stvarno je prelijep. Doživjet ćete ga na poseban način, taman je za ovakav groove koji donosite. Ljeto prolazi, jesen stiže, a vi promovirate novi album?

 

Natali: Na neki način, da. Novi album, koji se zove Zadnji dan ljeta, izlazi na zadnji dan ljeta, to jest 22.9., tako da album uskoro ide u promociju u Zagrebu. To je prvi album nakon sedam godina. U međuvremenu smo izdavali kratke forme albuma, ali ovaj pravi dugometražni album nije bio od 2017., tako da me to sve jako raduje. Imamo i novi singl koji izlazi – Dobro je sve – a sa izlaskom albuma ide i novi singl koji sam snimila sa Z++. Taj singl ćete uskoro čuti, zove se Boo pored mene. Donosim stvarno puno novosti.

 

Suzi: Cijelo vrijeme govorite mi "mi ćemo, objavit ćemo..." S kim surađujete?

 

Natali: Da, mislim o suradnji sa Z++, ali kad govorim u množini, mislim na svoj tim. Ali da, u duetu smo ja i Z++.

 

Suzi: Iza nas je jedno vruće ljeto, a vjerujem i radno. Kako ste ga proveli što se tiče glazbe, promocija i svega što radite?

 

Natali: Iskreno, iako se svake godine žalimo da je vruće, pogotovo ovdje u Dalmaciji, ovo ljeto je stvarno bilo pakleno, ali puno smo radili, imali smo jako puno koncerata svugdje. Mislim da je to super, ja sam zadovoljna, ali se nadam da se neće ponavljati svako ljeto ovakve vrućine. Uvijek kažem, kad dođe taj rujan, nema lijepog prijelaza nego potpuni Armagedon. Mislim da će listopad biti onakav kakav smo mislili da će biti rujan.

 

Suzi: Možda nam listopad dozvoli da uživamo. Spomenuli ste manje gužve kad je mirnije. No, vratimo se na vaše pjesme. Prisutni ste na glazbenoj sceni dugi niz godina. Nije jednostavno ostati na njoj, možda je lakše doći na scenu, ali ostati i opstati u moru svega što nam se svakodnevno nudi pretpostavljam nije lako. Ipak, ostali ste vjerni svom izričaju.

 

Natali: Nije jednostavno, jer da jest, svima bi se događalo. Meni je moj put nekako bio logičan, vjerojatno zato što je prvi album bio dobro prihvaćen. Pjesme koje su u početku nazivane nekomercijalnima postale su hitovi. Sve te nagrade i suradnje su se posložile i možda mi je zbog toga bilo lakše definirati cijelu karijeru. Već 20 godina iza mene, i mogu samo reći da sam sretna i zahvalna što se i dalje bavim ovim poslom, onako kako meni odgovara. Da moram udovoljavati nekome, najvjerojatnije bih prestala s ovim poslom, tako da hvala publici što dolazi na koncerte.

 

Suzi: Koncerti uživo uvijek donose posebnu energiju. Što publika može očekivati ovog petka u ovom jedinstvenom ambijentu?

 

Natali: Vidjela sam prostor i jedva čekam nastup uživo. Mislim da publika može očekivati presjek pjesama od početka moje karijere do sada. Nećemo svirati sve pjesme s novog albuma, ali nekoliko ćemo sigurno, dok singlove čuvamo za post-albumske turneje. Očekuje nas jedna divna glazbena priča, za sve koji su ikada ušli u moju glazbu, bit će ponešto za svakoga.

 

Suzi: Osim koncerata, vezuju vas i brojna priznanja. Koliko vam znače nagrade struke, poput Porina?

 

Natali: Uvijek mi je bilo super s Porinom i nominacijama. Kad god sam bila nominirana, uvijek sam imala puno nominacija, ali kipići su me znali zaobići. Imam Porina, ali ne onoliko koliko sam puta bila nominirana. Ova godina je bila stvarno super, dobila sam Porina za vokalnu izvedbu s jedne pjesme sa EP-a, a dobila sam i za pjevačicu godine. Nagrade su uvijek dobrodošle, pogotovo kad ne očekujete, kao što ja nisam očekivala ove godine. Čak nisam ni znala jesu li prijavili ili nisu.

 

Suzi: Spomenuli ste suradnju s Arsenom Dedićem, a važno vam je bilo i raditi s Cocoom Mosquitom. Što slušate kad ne pjevate? Tko je utjecao na vaš glazbeni stil?

 

Natali: Ima puno toga. Trenutno slušam dosta nove glazbe, uglavnom toplu, organsku elektroniku. Ništa mi konkretno sada ne pada na pamet, ali uživam u tome.

 

Suzi: Postoji li u Hrvatskoj scena za ovakvu glazbu? Čini mi se da je poprilično šarena, no kakav je status žanra kojeg vi njegujete?

 

Natali: Scena je mala, to je činjenica, često nagovaram Coco Mosquita da se opet posveti stvaranju i napravimo još jedan zajednički album, ali teško je u maloj zemlji. U većim zemljama, poput Francuske, uvijek ima više prostora za sve žanrove. Kod nas je drugačije, ali unatoč tome, uvijek će biti publike za autentičnu glazbu. Moj cilj je ostati vjerna sebi, bez obzira na tržišne okolnosti.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji