Dubrovčani vježbali na terasi Revelina u Europskom tjednu sporta FOTOGALERIJA
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
23.6°C
Vrijeme za 29.09.2024.
29.09.2024. Danas
Max. 23°C Min. 16°C
Vrijeme za 30.09.2024.
30.09.2024. Pon
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 01.10.2024.
01.10.2024. Uto
Max. 22°C Min. 15°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,942000
GBP
GBP
0,833380
USD
USD
1,115800
Dubrovčani vježbali na terasi Revelina u Europskom tjednu sporta FOTOGALERIJA
29.09.2024 | Vijesti
#BEACTIVE

Dubrovčani vježbali na terasi Revelina u Europskom tjednu sporta FOTOGALERIJA

Autor: Libero Portal
Foto:
Dubrovnik je ponovno zablistao, ovaj put u znaku sporta. Na terasi tvrđave Revelin održan je #BeActive Night jubilarnog desetog Europskog tjedna sporta

Sportsku večer u organizaciji Ministarstva turizma i sporta otvorili su državni tajnik Josip Pavić te predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica. Događaju je ispred Županije Dubrovačko – neretvanske nazočila Anita Aletić. Oni su uz voditeljicu Dariju Mikulandru Žanetić naglasili važnost ove manifestacije kao dijela inicijative Europske komisije koja se održava u čak 40 zemalja.

 

 

 

„Prekrasan ambijent tvrđave Revelin s vizurama starog grada vrhunski je početak kraja ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta. Sjajan odaziv i kulisa u Dubrovniku. Za ne bavljenje sportom nema opravdanja. To je ulaganje u sebe i svoje zdravlje, ono što i promoviramo uz ovakve inicijative. Od prvog dana smo uz ovu inicijativu Europske komisije. Ovo je sjajan poticaj svima da se počnu baviti sportom!"- istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić.

 

 

 

Stotinu građana, među kojima su i brojni sportaši, ljubitelji sporta te uzvanici uživali su u sportskim aktivnostima uz zalazak sunca i zvijezde, okruženi povijesnim zidinama i energijom zajedništva. Aktivnosti su započele zagrijavanjem kineziologa Patrika Kramarića iz projekta Aktivna Hrvatska, što je razbudilo sve prisutne i pripremilo ih za pravu sportsku večer.

 

 

 

Program se nastavio nastupima brojnih sportskih i plesnih klubova. Karate klub Kakato, s bogatom poviješću osvajanja državnih medalja, pokazao je svoje borilačke vještine. Sportsko-rekreativna udruga Pokret uključila je mlađe sudionike u raznovrsne motoričke vježbe, a Plesni studio Lazareti donio je dašak modernog plesa, dok je Ženski košarkaški klub Ragusa, višestruki prvak Hrvatske u ženskoj košarci, istaknuo važnost ženske uloge u sportu.

 

 

 

"Ako bar jednog građanina grada Dubrovnika ova akcija potakne na vježbanje onda je apsolutno uspjela"- rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica.

 

 

 

Potom je uslijedio uzbudljiv trening kineziologa Denisa Dilberovića, višestruko nagrađivanog sportaša, koji je pokazao kako jednostavne, ali učinkovite vježbe mogu unaprijediti tjelesnu kondiciju. Judo klub Dubrovnik impresionirao je sve prikazom borbenih tehnika, dok je Zumba Fortuna, na čelu s energičnom Tatjanom Prigl, potaknula okupljene da se prepuste plesnim ritmovima. Posebno oduševljenje izazvao je Ženski odbojkaški klub Dubrovnik, koji će sljedeće sezone igrati u najvišem rangu hrvatske odbojke.

 

 

 

Nakon pulskog Amfiteatra, Pozdrava Suncu i Morskih orgulja, osječke Tvrđe, Perivoja Zrinski u gradu Čakovcu, šetališta dr. Franje Tuđmana u Karlovcu te parka dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici, gdje je događaj održan proteklih godina, izdvojeni događaj Europskog tjedna sporta u Dubrovniku pokazao je kako se sport, kultura i zajedništvo mogu povezati na najbolji mogući način. Ovaj događaj bio je prilika da se svi okupljeni podsjete na važnost sporta u svakodnevnom životu, kao i na to da #BeActive nije samo poruka za jedan tjedan u godini, već za cijeli život.

 

 

 

Europski tjedan sporta traje do 30. rujna diljem Hrvatske. Nacionalni dan - sportsko selo bit će obilježen danas u Metkoviću, gdje će se lokalni klubovi i udruge predstaviti, motivirajući građane na tjelesnu aktivnost. Završni dan, 30. rujna, posvećen je promicanju vježbanja na radnom mjestu, uz poseban naglasak na zaposlenike, koji će se poticati na tjelovježbu tijekom radnog vremena i putovanja na posao.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji