Napreduju radovi na izgradnji hangara Veslačkog kluba Neptun
vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.0°C
Vrijeme za 27.09.2024.
27.09.2024. Danas
Max. 25°C Min. 21°C
Vrijeme za 28.09.2024.
28.09.2024. Sub
Max. 26°C Min. 21°C
Vrijeme za 29.09.2024.
29.09.2024. Ned
Max. 24°C Min. 16°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,949500
GBP
GBP
0,836530
USD
USD
1,119400
Napreduju radovi na izgradnji hangara Veslačkog kluba Neptun
26.09.2024 | Sport
VESLANJE

Napreduju radovi na izgradnji hangara Veslačkog kluba Neptun

Autor: Libero Portal
Foto:
Veslački klub Neptun, jedan od najstarijih sportskih klubova u Dubrovniku, ove godine obilježava 101. rođendan, a ujedno ulazi u novu fazu razvoja zahvaljujući izgradnji novog hangara i klupskih prostorija

Video

Pet mjeseci nakon početka radova, napredak je vidljiv, a iz vodstva kluba ne kriju zadovoljstvo dosadašnjim tijekom izgradnje.

 

Tajnik kluba Maro Kapović istaknuo je kako radovi teku prema planu: "Napokon! Dobro i kvalitetno se radi, a ono najvažnije je da radimo u rokovima. Zadovoljni smo, postavlja se krov, i vjerujemo da ćemo kroz drugi, najkasnije treći mjesec useliti u potpuno nove, obnovljene prostorije."

 

Novi hangar bit će podijeljen na dva dijela, pružajući veslačima uvjete kakve imaju njihovi vršnjaci iz drugih klubova. U prizemlju će biti smješten hangar za regatne brodove s direktnim izlazom prema pontonima, dok će unutarnja veza voditi prema gornjem katu, gdje će biti svlačionice i nova teretana od oko 130 kvadrata. Kapović dodaje: "Teretana će biti podijeljena na dva dijela – jedan za aerobni rad, gdje ćemo koristiti bicikle, a drugi će biti prava teretana. Također, planiramo iskoristiti i vanjsku taracu u proljetnim i ljetnim mjesecima za ergometre."

 

Iako su trenutačni uvjeti za treniranje daleko od idealnih, članovi kluba se snalaze kako mogu. Član Đivo Bečić komentirao je izazove s kojima se suočavaju: "Trenutačno radimo u improviziranim uvjetima, stari hangar je poplavljen prilikom posljednje nepogode, voda je nosila vesla i daske, ali ne damo se. Nadamo se da će se do Nove godine brodovi moći smjestiti u novi hangar."

 

Maro Lasić, član kluba već tri godine, ističe kako su svi u klubu uzbuđeni zbog završetka radova: "Sada treniramo u hangaru posuđenom od Orsona, dok se stari klub morao renovirati jer je prokišnjavao. Radujemo se novom prostoru i nadamo se da će biti bolji nego stari."

 

Trener Lovro Čondrić naglasio je važnost održavanja članova kluba unatoč teškim uvjetima: "Trenutačno imamo dvadesetak do tridesetak aktivnih članova. Drago mi je što se nitko nije ispisao, posebno među mlađom djecom. Veselimo se novom hangaru i nadamo se da će biti gotov do travnja 2025., kada klub može zasjati u punom sjaju."

 

Vrijednost investicije u izgradnju hangara i novih prostorija iznosi oko milijun eura, a dovršetak radova očekuje se do travnja 2025. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji