Krizme u Mlinima, Rožatu i na Boninovu (FOTO)
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
22.3°C
Vrijeme za 05.05.2024.
05.05.2024. Danas
Max. 20°C Min. 16°C
Vrijeme za 06.05.2024.
06.05.2024. Pon
Max. 21°C Min. 15°C
Vrijeme za 07.05.2024.
07.05.2024. Uto
Max. 20°C Min. 16°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,974400
GBP
GBP
0,855730
USD
USD
1,074400
Krizme u Mlinima, Rožatu i na Boninovu (FOTO)
25.04.2024 | Vijesti
DUBROVAČKA BISKUPIJA

Krizme u Mlinima, Rožatu i na Boninovu (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: župčica.hr; Toni Miletić; župne zajednice
Mladi vjernici župe sv. Ilara u Mlinima i župe Velike Gospe u Rožatu primili su sakrament potvrde u subotu 20. travnja, a u nedjelju 21. travnja kandidati za sakrament potvrde u župi sv. Petra na Boninovu u Dubrovniku

Sakrament je podijelio dubrovački biskup Roko Glasnović u nazočnosti kumova, članova obitelji, prijatelja i župljana.

 

Biskup je mladima u propovijedi, uz ostalo, posvijestio značenje sakramenta kojeg primaju posebice darove Duha Svetoga koji će im pomoći donositi plodove Duha, među kojima su radost, mir, ljubav.

 

Kazao je kako čovjek u životu želi uspjeti i ostvariti se te je govorio o razlici između ‘imati’ i ‘biti’. Naglasio je kako ljudi u životu žele postići upravo ono što je nabrojano u plodovima Duha.

 

Citirajući Djela apostolska biskup je nastavio tumačiti kako je spasenje cilj i svrha ljudskog života te zaključio kako je spasenje „zajedništvo s Bogom“. Također je krizmanicima govorio o njihovom poslanju kao i o Kristu Dobrom Pastiru. Govoreći o temeljnoj vjeri i povjerenju koje svaki čovjek živi u svakodnevici,  skrenuo je pozornost na to kako je općenito krhko povjerenje koje se može imati u ljude te ohrabrio okupljene da vjeruju u Isusa.

 

Prigodnim riječima predstavnici krizmanika pozdravili su biskupa na početku mise, a na kraju su riječi zahvalnosti upućene svima koji su ih doveli do ovog trenutka i pripremali ih za primanje sakramenta potvrde.

 

S biskupom su u Mlinima suslavili župnik don Miljenko Babaić i dekan dekanata Dubrovnik 2 fra Veselko Grubišić. U Rožatu su koncelebrirali župnik fr. Tomislav Hrstić i dekan Grubišić, a asistirao je đakon fra Matija Jurišić, dok su koncelebranti na Boninovu bili župnik don Ante Burić i pastoralni pomoćnik don Marijan Slukan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji