Najlakši recept za uskrsnu šunku koji uvijek uspijeva
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
13.7°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Danas
Max. 17°C Min. 12°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 16°C Min. 9°C
Vrijeme za 21.04.2024.
21.04.2024. Ned
Max. 16°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
 Najlakši recept za uskrsnu šunku koji uvijek uspijeva
01.04.2018 | Zanimljivosti
USKRSNA DELICIJA

Najlakši recept za uskrsnu šunku koji uvijek uspijeva

Autor: Libero Portal
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Uskrsni ručak je vrijeme okupljanja cijele obitelji, a uz šarene pisanice glavno mjesto na stolu zauzima šunka

Šunka je svinjski but obrađen na različite načine, dimljeni i usoljeni obično se priprema za uskrsnju trpezu. Iako postoje brojni načini njegove pripreme kod nas najpopularniji je kuhanje mesa na kosti u vodi s dodatkom minimalnih začina.

Sastojci: 
- šunka
- lovorov list
- svježi peršin

Priprema: 
1. Dan prije pripreme točnije 24 sata ranije šunku stavite u hladnu vodu koja će iz nje izvući višak soli. Šunku zarolajte, povežite je sa špagom kako bi zadržala svoj oblik, blanširajte je u malo vode te je nakon kratkog vremena stavite u novi lonac s hladnom vodom u koji ste stavili lovorov list i peršin.

2. Nakon toga šunku kuhajte računajući kako je ½ sata kuhanja potrebno po kilogramu šunke. Kada je šunka gotova, omotajte je aluminijskom folijom i pritisnite težim predmetom kako bi zadržala svoju formu koja će spriječiti da se meso raspadne prilikom rezanja.

3. Najmanje tri sata šunku ostavite da odstoji i nakon toga je režite na tanke kriške, poslužite uz hren, mladi luk i rotkvice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji