na Poljudu?!
umjeren vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.7°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Danas
Max. 12°C Min. 12°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 17°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
 na Poljudu?!
06.05.2017 | Kultura
OTKAZUJE SE ULTRA EUROPE

na Poljudu?!

Autor: Libero Portal
Foto: Festicket; Ultra Europe
Žestoki sukob Hrvata i Amerikanaca

Ultra je ukinula pristup svim profilima na društvenim mrežama koje su koristili hrvatski organizatori

Nakon četiri uspješne godine upitno je održavanje petog izdanja Ultra Europe festivala, najvećeg europskog festivala elektronske glazbe, koji se i ove godine sredinom srpnja trebao održati na splitskom Poljudu.

Oko ovogodišnjeg festivala već se tjednima lome koplja, a najnovije priopćenje iz tvrtke Adria MM produkcija, koja je hrvatski organizator festivala, daje naslutiti da su se stvari poprilično zakomplicirale.

Pregovori

Tako je Luka Jureško, direktor komunikacija hrvatskog tima Ultre, obavijestio da je tvrtka podigla tužbu protiv američkih vlasnika licence.

- Tijekom proteklih mjeseci, kako su se razvijali pregovori za idućih pet godina, postalo je očito da očekivanja ureda Ultra Miami nisu usklađena s našim realnim predviđanjima za nadolazećih pet godina - izjavio je Jureško.

OTKAZUJE SE ULTRA EUROPE na Poljudu?!

Kaže da je proteklih nekoliko tjedana postalo izvjesno da će nastavak daljnje suradnje i održavanje festivala biti uvelike otežano. Pogotovo jer je, kako se neslužbeno može doznati, Ultra ukinula pristup svim profilima na društvenim mrežama i e-mail adresama koje su dosad koristili hrvatski organizatori. To je vjerojatno razlog zašto fanovi već tjednima očajno pokušavaju, pogotovo na Facebooku, od organizatora doznati tko će sve nastupiti na festivalu, kao i hoće li spektakla uopće biti, no na njihove grozničave poruke već neko vrijeme nitko ne odgovara. U Adria MM produkciji kažu da su protiv Amerikanaca podnijeli i sudsku tužbu.

Pravni postupak

- Svi su pokušaji da se suradnja nastavi u pozitivnom okruženju zanemareni te smo se ovaj tjedan našli u situaciji u kojoj nam kao jedini izbor preostaje početi pravni postupak u svrhu zaštite naših prava i interesa. Naglašavamo da ovo nije smjer suradnje kojem smo se nadali, ali smo na isto bili primorani upravo zbog neprihvatljivog djelovanja Ultra Miami tima.

Hrvatski dio organizacije kaže da im je poznato kako su Amerikanci već počeli tražiti alternativnog organizatora na ovom tržištu te je njihova želja da taj novi organizator odmah preuzme sve obaveze. No, je li uopće moguće da se u nešto više od dva mjeseca, pronađe ekipa sposobna organizirati događaj kojem u 7 dana nazoči više od 150 tisuća ljudi, zasad nije poznato, piše Jutarnji list.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji