Kako preživjeti pad zrakoplova?
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
16.3°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
 Kako preživjeti pad zrakoplova?
05.02.2018 | Zanimljivosti
UMIROVLJENA STJUARDESA SAVJETUJE

Kako preživjeti pad zrakoplova?

Autor: Libero Portal
Foto: fulldesktopbackgrounds.com
Iako je avion najsigurnije prijevozno sredstvo, nikad ne znate kad se baš vama može dogoditi najgore

Iako je avion najsigurnije prijevozno sredstvo, nikad ne znate kad se baš vama može dogoditi najgore. Ukoliko dođe do nesreće, poslušajte savjet umirovljene stjuardese Cheryl Schwartz, koja je na popularnoj stranici Quora podijelila korisne savjete i objasnila na koji način povećati šanse za preživljavanjem.

Ok, da budemo jasni odmah na početku – ako avion padne negdje usred oceana ili na planinu gotovo i da nemate nikakve šanse. Realno, bilo gdje da padne, šanse vam nisu prevelike, ali ipak postoje neke stvari kojima i te male šanse za preživljavanjem – možete povećati.

Iako je avion najsigurnije prijevozno sredstvo, nikad ne znate kad se baš vama može dogoditi najgore. Ukoliko dođe do nesreće, poslušajte savjet umirovljene stjuardese Cheryl Schwartz, koja je na popularnoj stranici Quora podijelila korisne savjete i objasnila na koji način povećati šanse za preživljavanjem.

Schwartz je za početak objasnila, kako bi svaki putnik prilikom ulaska u avion i traženja svog sjedala, trebao provjeriti koliko ga redova dijeli do najbližeg izlaza za slučaj opasnosti. Naime, kad zavlada panika i nesreća postane izvjesna, nećete imati vremena razmišljati o tome, tako da, bacite oko odmah po ulasku gdje se nalazi najbliži izlaz. 

Druga važna stvar je da se ne brinete o tome što ćete uzeti. Skupljanje stvari oduzima dragocjeno vrijeme, a definitivno ne postoji stvar zbog koje vrijedi izgubiti život. „Za evakuaciju obično ima 90 sekundi, bilo da se radi o 30 ili 600 putnika, i zadnja stvar koju tad trebate raditi jest vući svoju ručnu prtljagu. Na nju u ovoj situaciji, samo zaboravite“ – nadalje objašnjava Cheryl.

I za kraj, ne čekajte da vas netko spasi. „Neke nesreće mogu se preživjeti, ali ipak, u nesrećama gdje su ljudi preživljavali, istražitelji su znali pronaći i mrtve ljude koji su bez ijedne ogrebotine ostali sjediti na svom sjedalu. Ne čekajte, reagirajte“ – završila je sa savjetima ova nekadašnja stjuardesa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji