stvari koje Meghan Markle više neće smjeti raditi nakon kraljevskog vjenčanja
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.4°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
 stvari koje Meghan Markle više neće smjeti raditi nakon kraljevskog vjenčanja
05.01.2018 | Lifestyle
S KRALJEVSKIH DVORA 15

stvari koje Meghan Markle više neće smjeti raditi nakon kraljevskog vjenčanja

Autor: Libero Portal
Foto: usmagazine.com
Život Meghan Markle u potpunosti će se promijeniti

Život američke glumice Meghan Markle nakon vjenčanja, koje je zakazano za 19. svibnja ove godine, okrenut će se naglavačke. Kad lijepa crnka i službeno postane članica britanske kraljevske obitelji, od nekih će se stvari morati zauvijek oprostiti

1. Zbogom selfiejima

Iako je donedavno bila velika ljubiteljica društvenih mreža te je često na svom profilu objavljivala razne privatne fotografije, posljednjih mjeseci Meghan Markle promijenila je navike. I sama je prilikom svog prvog službenog izlaska u javnost s princem Harryjem naglasila ovo kraljevsko pravilo. Par iz okupljene publike tog ju je dana u Nottinghamu zamolio za selfie, na što je Meghan jasno odgovorila: 'Nije nam dozvoljeno snimati selfie.'

2. Ne smije izlaziti u javnost potpuno sama

Nijedan član kraljevske obitelji nikada ne odlazi nikamo bez pratnje ili osiguranja. Takvo će pravilo uskoro morati poštovati i lijepa Amerikanka koja je do sada samostalno obavljala većinu svojih obveza.

3. Ne smije davati autograme

Članovima kraljevske obitelji nije dozvoljeno dijeliti autograme obožavateljima zbog straha da bi se njihov potpis mogao krivotvoriti ili iskoristiti protiv kraljevstva. Iako je kao slavna glumica do sada navikla dijeliti autograme, samim zarukama i to joj postaje nedostupno.

4. Zbogom i društvenim mrežama

Baš kako to rade princ William, vojvotkinja Kate Middleton i princ Harry, tako će i Meghan na društvenim mrežama biti dostupna tek na službenim profilima kraljevske obitelji i to pod nazivom Kensingtonska palača, a na kojima se objavljuju sve aktualnosti vezane za monarhiju. Javnost je upravo preko njih saznala za njihove zaruke, kao i datum vjenčanja.

5. Ništa od iskazivanja emocija u javnosti

Pripadnici kraljevstva u svojim su javnim angažmanima gotovo uvijek suzdržani i nikada ih nećete vidjeti u intimnim situacijama. Iako su mladi princ Harry i njegova zaručnica mnogo otvoreniji nego neki ostali kraljevski parovi, od sada ćemo ih sve rjeđe viđati u prisnim zagrljajima i izmjenjivanju nježnosti.

6. Ne smije glasati

Iako je Amerikanka poznata po svojim oštrim stavovima oko rasnih pitanja zbog neugodnih iskustava koja je u prošlosti imala njezina majka (Meghan je inače kći crnkinje i oca bijelca), kada jednom kaže 'da' princu Harryju morat će ublažiti svoje stavove. Naime članovima kraljevske obitelji nije dozvoljeno kandidirati se za određene političke položaje, kao ni javno raspravljati o bilo kakvim aktualnim političkim pitanjima, a isto tako ne smije odlaziti na glasanje.

7. Ne smije nositi oskudnu i prozirnu odjeću

Iako je na službenim zaručničkim fotografijama nosila dugačku haljinu s dramatičnim završetkom od tila i izvezenim zlatnim nitima u obliku listova na prozirnoj tkanini australske modne kuće Ralph & Russo, izvjesno je da je to njezino posljednje pojavljivanje u ovakvom modnom izdanju. Osim toga, nije uobičajeno da članice kraljevske obitelji izlaze u javnost bez prozirnih najlonka, što je Meghan također prekršila na dan objave svojih zaruka.

8. Ne smije nositi ni tamni lak za nokte

Sofisticiranost i otmjenost oduvijek je krasila princeze i vojvotkinje, a u takve se epitete nikako ne uklapaju neki aktualni trendovi kao što su primjerice jaki i tamni lakovi za nokte. Kraljica i Kate Middleton tako su primjerice već godinama vjerne istoj nijansi svijetloružičastog laka za nokte.

9. Cipele na punu petu nisu poželjne

Ovo pravilo navodno se treba poštovati samo kad je kraljica u blizini. 'Kraljica Elizabeta nije obožavateljica cipela na punu petu. Zaista ih ne voli i to znaju sve članice kraljevske obitelji', rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji za Vanity Fair prije dvije godine. No tog se pravila ne drži vojvotkinja Kate Middleton jer ih obožava.

10. Ne smije plaziti jezik

Iako je prije nekoliko dana na svečanoj proslavi Božića uz kraljevsku obitelj u Sandringhamu Meghan Markle uz dozu uzbuđenja jednom od fanova pozirala isplazivši jezik, dobro je poznato da se takvo ponašanje tolerira samo najmlađim članovima obitelji koji još nisu svjesni svojih postupaka.

11. Ništa od velikih torbi

Kao velika ljubiteljica mode, koja je nekad vodila lifestyle blog na kojem je dijelila modne savjete obožavateljima, Meghan je s godinama mijenjala stilove. Nekad se u njezinom stajlingu znala naći i velika ženska torba, koja je vrlo praktična jer u nju stane mnogo stvari. No to joj ulaskom u kraljevsku obitelji više neće biti dozvoljeno. Moći će nositi tek ručne torbice koje odišu ženstvenošću i svakom outfitu daju dozu elegancije.

12. Ne smije na tjedan mode

Ova 36-godišnjakinja do sada je bila rado viđen gost na mnogim modnim revijama, no to je za nju sada završeno poglavlje.

13. Ne smije sjediti gdje god poželi

Red sjedenja u prostoriji ili za stolom pri objedu u kraljevskoj obitelji poštuje se već stoljećima. On ide prema redu za prijestolje, što u Meghaninom slučaju znači da će u većini prilika sjediti pored svog budućeg supruga Harryja, no nešto dalje od šogora i šogorice Williama i Kate Middleton. Osim toga, ovaj se redoslijed poštuje pri ulasku i izlasku iz prostorije.

14. Ne smije prebaciti nogu preko noge dok sjedi

Svaka ženska članica kraljevske obitelji dobro je upoznata s ovim pravilom, pa se istom sada uči i lijepa crnka. Svaki put kada sjedne, noge mora zakriviti i spojiti, a ne prebaciti ih jednu preko druge jer bi joj se u tom slučaju moglo nazirati donje rublje. Isto tako, mora polako usvajati pravilan ulazak i izlazak iz automobila prilikom javnih protokola. Veliku pomoć u ovome vjerojatno joj daje šogorica Kate Middleton koja je u tome već prava profesionalka.

15. Ne smije na spavanje prije nego to učini kraljica

Ovo pravilo poštuje se samo kada članovi obitelji spavaju u istoj kući s kraljicom Elizabetom II. Tada svi čekaju njezin odlazak na počinak kako bi se i sami uputili u svoje sobe.



Izvor: Tportal.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji