Pelješkom mostu, povratku Trgovačkog suda i kongresnom centru
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.6°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
 Pelješkom mostu, povratku Trgovačkog suda i kongresnom centru
06.12.2017 | Vijesti
ŽUPAN DOBROSLAVIĆ S PREMIJEROM PLENKOVIĆEM O

Pelješkom mostu, povratku Trgovačkog suda i kongresnom centru

Autor: Libero Portal
Foto: DNŽ
Fokus razgovora na ključnim projektima za razvoj Dubrovačko-neretvanske županije, a posebno na kvalitetnijoj prometnoj povezanosti

Nakon što je odao počast braniteljima na Srđu premijer Andrej Plenković sastao se u utorak sa županom Nikolom Dobroslavićem, gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem, ali i drugim čelnicima lokalnih samouprava te saborskim zastupnicima u Palači Ranjina.

Predsjednik Vlade poručio je u izjavi medijima nakon sastanka kako je fokus razgovora bio na ključnim projektima za razvoj Dubrovačko-neretvanske županije, a posebno na kvalitetnijoj prometnoj povezanosti.
”Razgovarali smo o rješavanju pitanja koja se odnose na granične prijelaze, ali i o Pelješkom mostu te cestovnim pravcima koji bi olakšali gužve u ljetnim mjesecima – bilo da je riječ o Pelješcu ili putu iz Dubrovnika prema Zračnoj luci ili recimo prema sjeveru”, rekao je premijer koji je izrazio zadovoljstvo protekom turističke sezone na jugu Hrvatske.

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ S PREMIJEROM PLENKOVIĆEM O Pelješkom mostu, povratku Trgovačkog suda i kongresnom centru

”Dubrovnik je grad u kojem imamo najvišu kvalitetu turističke ponude i sigurno može biti primjer i drugima, a potrebno je razvijati i dalje koncept kongresnog turizma u Dubrovniku koji bi jačao destinaciju i produžio sezonu. Na sastanku smo među ostalim razgovarali i o boljoj povezanosti otoka”, rekao je predsjednik Vlade RH.

Župan Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo dolaskom premijera povodom Dana dubrovačkih branitelja te napomenuo kako sa sastanka želi istaknuti tri za njega najvažnije točke.
”Razgovarali smo o svim našim problemima, a ja bih istaknuo tri stvari. Prvo i osnovno da Pelješki most ide dalje i uskoro se očekuje izbor izvođača radova. Druga je povratak Trgovačkog suda u Dubrovnik, a treća važna stvar je potpuna podrška Vlade našoj inicijativi kongresnog centra u Dubrovniku”, rekao je župan Dobroslavić.

Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako je s premijerom razgovarao o problematici kašnjenja pošte, ali i o problemima koji građani Dubrovnika imaju s Croatiom Airlines.
”U petak nam dolazi predsjednik Uprave Croatia Airlinesa i vjerujem da ćemo i to uskoro riješiti. Zahvalili smo se premijeru na činjenici da će Vila Čingrija uskoro postati vlasništvo Dubrovnika, ali i zbog pokretanja procedure prijenosa vlasništva ljetnikovca Kaboga na Grad Dubrovnik”, rekao je gradonačelnik Franković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji