Najavio kandidaturu za lokalne izbore 2021.:
slab vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
10.3°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Danas
Max. 12°C Min. 12°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 17°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
 Najavio kandidaturu za lokalne izbore 2021.:
16.05.2019 | Politika
PERO VIĆAN SE VRAĆA

Najavio kandidaturu za lokalne izbore 2021.: "I Tito je vodio partiju do smrti"

Autor: Libero Portal
Foto: Libertas televizija
Za sebe je kazao da se s njime teško dogovoriti ali kad se dogovori-on se postignutog dogovora drži

Nakon duge stanke istupa u medijima i niz afera koje su pratile njegov lik i djelo, Pero Vićan, predsjednik Dubrovačkog demokratskog sabora sinoć je gostovao uživo u emisiji LTV SPECIJAL, Libertas televizije. 

"Tu sam ja, po Gradu. Ima jedna izreka - kad me nema, tad sam najnezgodniji, da ne kažem najopasniji. Imao sam zapreku da se nisam mogao kandidirati na prethodnim lokalnim izborima, kao ni Andro Vlahušić, zato me nije bilo u politici, a u medijima jer sam u dogovoru s odvjetnicima odlučio šutati. Imam dovoljno posla u firmi na čijem sam čelu, imam 150 zaposlenih i pripremamo dva velika projekta, jedan je Resort Prapratno u suradnji s Općinom Ston i gradnja hotela u Orašcu", kazao je Vićan u odgovoru na pitanje voditeljice i urednice Katarine Milat Kralj što je radio za vrijeme dok ga nismo vidjeli u medijima.

Rekao je kako su vijećnici DDS-a pametni ljudi koji se čuju i konzultiraju s njim, ali kako nema potrebe da im on govori što će reći ni kako će glasovati. 

Na pitanje koliko se puta vozio žičarom kazao je dva puta u devet godina, koliko ona, naglasio je, nezakonito radi. Kazao je kako je jedan od razloga zašto je pristao istupiti u medije i doći na Libertas televiziju prvenstveno što gosti u Hotelu Admiral pitaju na recepciji zašto žičara ne radi i što nije normalno da žičara ne radi pred špicu sezone, ali kako sto posto podržava gradonačelnika Mata Frankovića jer "zna sve što se dosad radilo i poduzimalo u gradskom vijeću po pitanju žičare". 

Naglasio je kako se ne stavlja ni na stranu Vlahušića ni Frankovića nego na stranu činjenica. 

Za bivšeg gradonačelnika Andra Vlahušića kazao je da nema nikakav kontakt s njim. Demantirao je i da su se prije tjedan dana našli u Dubrovačkom primorju, navodeći kako su to samo glasine te također demantirao i svaku mogućnost koaliranja s njim u predstojećim lokalnim izborima na koje DDS izlazi samostalno, 2021. godine.  

Na pitanje voditeljice Katarine Milat Kralj zašto se nakon izbora 2017., kako je to i sam najavio, nije povukao s čela stranke, odgovorio je kako je i "Tito vodio partiju do smrti" te kako je takav ishod moguć jedino ako ga članovi DDS-a smijene ili ako mu se nešto dogodi. 

I dok je s Vlahušićem završio svaki kontakt, ostavio je otvorenom mogućnost novog koaliranja s Matom Frankovićem.

Za sebe je kazao da se s njime teško dogovoriti ali kad se dogovori, kako se on postignutog dogovora drži.

Najavio je također kako je spreman doći u novu emisiju govoriti o javnoj garaži, za koju je, ne spominjući imena, naveo da je zbog nje grad izgubio 30 milijuna kuna, a kao goste s kojima bi se sučelio predložio je Mata Frankovića i Olgu Muratti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji