Velika izložba dubrovačkih umjetnika u Veneciji! (FOTO)
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
13.7°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Danas
Max. 16°C Min. 12°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 16°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,969300
GBP
GBP
0,854000
USD
USD
1,063800
 Velika izložba dubrovačkih umjetnika u Veneciji! (FOTO)
26.04.2019 | Foto libar Željka Tutnjevića
PRVI PUT SE PREDSTAVLJAMO

Velika izložba dubrovačkih umjetnika u Veneciji! (FOTO)

Autor: Libero Portal
Foto: Željko Tutnjević/Libero portal
Izložba Mjesto isprekidanih odlazaka otvara se 9. svibnja

U Umjetničkoj galeriji Dubrovnik danas je održana konferencija za medije povodom izložbe Mjesto isprekidanih odlazaka u Veneciji tijekom Venecijanskog bijenalea.

Naime, kao rezultat ugovora o bratimljenju potpisanog između grada Dubrovnika i grada Venecije 2012. godine kojim se podupire daljnja suradnja dvaju gradova posebice u domeni kulture, grad Dubrovnik se po prvi puta predstavlja u Veneciji tijekom Venecijanskog bijenalea velikom izložbom dubrovačkih umjetnika pod nazivom Mjesto isprekidanih odlazaka u periodu od 9. svibnja do 24. studenog 2019. godine.

Međunarodno priznati umjetnici s dubrovačkom adresom Izvor Pende, Slaven Tolj i Marijana Pende predstavljaju se u prostoru Tesa 100 u Arsenalu, srcu Venecijanskog bijenalea, koji godišnje privuče više od 600 tisuća posjetitelja.

Predstavljanje Dubrovnika ovom izložbom u Veneciji ima za cilj stvoriti kontinuitet u radu te nastaviti promovirati grad kao točku koja prepoznaje suvremeni umjetnički trenutak u svom okružju visokog stupnja civilizacije i poštovanja prema kulturnim i umjetničkim tekovinama.

Ova izložba, koja se u Veneciji otvara 9. svibnja u 17 sati, jedan je od najznačajnijih i najzahtjevnijih projekata u kulturnom kalendaru Dubrovnika, ali i Hrvatske u ovoj godini. Ovom su prilikom projekt predstavili zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika, Jelka Tepšić, koja je pozdravila okupljene i predstavila projekt bratimljenja gradova i važnost tih projekata za Grad Dubrovnik, a predstavila je i projekt kulturne suradnje Dubrovnika i Venecije kao najvećeg međunarodnog projekta Grada Dubrovnika. O predstavljanju Umjetničke galerije Dubrovnik u Veneciji i važnosti predstavljanja muzeja na međunarodnoj sceni govorio je ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik, Tonko Smokvina dok je kustosica izložbe, Jelena Tamindžija pojasnila sam koncept izložbe Mjesto isprekidanih odlazaka. Umjetnici Izvor Pende, Marijana Pende i Slaven Tolj ukratko su predstavili svoje nove radove posebno rađene za ovu izložbu u Veneciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji