Naslovnica VijestiPolitikaGospodarstvoLifestyleKulturaSportCrna kronikaZanimljivostiObavijesti Regija


#Pinca

Lifestyle

MIRISNA PINCA: Brz i jednostavan recept za najpoznatiji uskrsni kolač

Ovaj jednostavni recept isplati se isprobati

Autor: Libero Portal
Foto: Pixabay

20.04.2019.



Pinca ili slatki kruh nezaobilazan je dio uskrsnog stola, a kako se nekada za pripremu ove slastice trebao odvojiti gotovo čitav dan, u današnje vrijeme kupovna pinca brža je i jednostavnija opcija. No želite li doživjeti miris djetinjstva i stvoriti pravi blagdanski ugođaj u svom domu, ovaj jednostavni recept isplati se isprobati.

Sastojci za pincu:
- 1kg brašna
- 3 jaja + 2 žumanjka
- 25 dag šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 naribane kore naranče i 1 kora limuna (neprskanih)
- 1 svježi kvasac
- 25 dag masnoće (10 dag masti +15 dag maslaca)
- 5 dl mlijeka
- prstohvat soli

Priprema pince: 
1. U posudi zagrijte 1 dl mlijeka (ne smije biti prevruće), dodajte 1 čajnu žlicu šećera i 1 čajnu žlicu brašna, promiješajte i dodajte svježi kvasac. Ostavite da se sve diže pokriveno kuhinjskom krpom. Brašno prosijte u zdjelu i ostaviti na toplom kako bi se ugrijalo.

2. Umutite 3 cijela jaja i 2 žumanjaka dok ne dobijete pjenastu smjesu, potom u nju dodajte šećer, vanilin šećer te ponovno izmiksajte dok smjesa ne postane homogena, a kristali šećera rastopljeni. Na kraju umiješajte naribanu koricu naranče i limuna te izmiješajte.

3. Na laganoj vatri rastopite maslac i mast (pazite da bude vrelo, ali da ne prokuha). 

4. Prvu smjesu jaja i šećera dodajte u brašno i lagano izmiješajte, potom u nekoliko navrata ulijte masnoću uz neprekidno miješanje. Dodajte prstohvat soli i uzdignuti kvasac, ponovno sve izmiješajte i počnite dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje.

5. Smjesu ostavite na toplom prekrivenu stolnjakom dok se ne udvostruči, nakon čega ju je potrebno ponovno umijesiti i podijeliti na četiri jednake loptice. Pince prebacite na protvanj prekriven masnim papirom i ostavite da se dignu.

6. Pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva, a oblikovane pince nakon što se uzdignu oštrim škarama razrežite od sredine prema tri kuta čineći rezove dugačke oko 5 centimetara dužine. Pecite 30 minuta.

7. U međuvremenu napravite sirup od ½ dl vode i 1 velike žlice šećera, dobroizmiješajte i nakon 30 minuta pečenja izvadite pince iz pećnice i premažite ih sirupom te pospite šećerom. Vratite pince u pećnicu na još 10 minuta, izvadite i dobro ohladite prije rezanja.

Izvor: Zadovoljna.hr


#Folklor

|

Kultura
FOTOGALERIJA: KUD „Vrbje“ i folklorni ansambl iz Makedonije izveli plesne točke na Stradunu

19.05.2019.  


#Uzmite novac strankama

|

Vijesti
"UZMITE NOVAC STRANKAMA" Dubrovčani potpisuju za novi referendum (FOTOGALERIJA)

19.05.2019.  

#VK Jug CO

|

Sport
BRAVO MOMCI! Jug Croatia osiguranje po petnaesti put prvak Hrvatske

19.05.2019.  

#Orlando

|

Kultura
ORLANDO TAD I SAD Rasplesani Orlando u izvedbi Conviva

19.05.2019.  

#Humor

|

Vijesti
UNIDU STAND UP: Željko Pervan dolazi na sveučilišni Kampus

19.05.2019.  

#Promet

|

Vijesti
PROMETNI KOLAPS Gužva na prometnicama, naoružajte se strpljenjem

19.05.2019.  

#Spjegaj mi

|

Vijesti
SPJEGAJ MI Maja Milošević večeras od 20 sati na Libertas televiziji

19.05.2019.  

Danas na programu Libertas TV
www.libertas.tv

DUBROVNIK

17.1°C

Nedjelja, 19.05.2019.

Max. 

19 °C

Min. 

14 °C

  Vjetar:

JI 14.0 km/h  

  Vlaga:

81%  

  Tlak zraka:

1005.9 hPa  

  Oborine u zadnjih 24h:

0.50 mm  

  UV indeks:

nizak 0.2  

  Temperatura mora:

18.1°C  

  Stanje mora:

2 (malo valovito) 

  Vidljivost:

15 km  

  Izlazak / zalazak sunca:

05:22 / 20:07  

  Izlazak / zalazak mjeseca:

20:47 / 05:57  

PON

20.05.



17 °C

14 °C

UTO

21.05.



17 °C

13 °C

SRI

22.05.



18 °C

14 °C

ČET

23.05.



18 °C

12 °C

PET

24.05.



18 °C

13 °C

Izvor:


DHMZ

Tečaj

Kupovni

Srednji

Prodajni

+/- %

EUR

7.395959

7.418214

7.440469

+0.10%

USD

6.626016

6.645954

6.665892

+0.53%

CHF

6.552635

6.572352

6.592069

+0.28%

GBP

8.455424

8.480867

8.506310

-0.02%

Iznos: 

=

Izračun je informativan, koristi se srednji tečaj HNB.
Tečajna lista br. 097, primjenjuje se od 18.05.2019.
Izvor: hnb.hr

Glas Grada i Mozaik - online izdanje  

info kutak  


Naslovnica Opći uvjeti korištenja
Vijesti Politika Gospodarstvo Lifestyle Kultura Sport Crna kronika Zanimljivosti Obavijesti
Kućni ljubimci Dubrovnik očima prošlosti Grad, to ste vi Kad se sinjorine predstavljaju

Impressum: Dajana Brzica, glavna urednica, tel: +385 20 642 776, e-mail: urednik@liberoportal.hr

Novinar suradnik: Ivan Jukić

Fotoreporter: Željko Tutnjević, e-mail: zeljko.libertas@gmail.com

Marketing: Svjetlana Šimunović, direktorica marketinga, tel: +385 20 642 777, e-mail: marketing@libertas.tv

Izdavač: TELE5 d.o.o., Masarykov put 3c, 20000 Dubrovnik   -   Direktorica: Katarina Milat Kralj   -   © TELE5 d.o.o. Dubrovnik


Stranica liberoportal.hr koristi tzv. kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja