Edukacija na temu „Knjigovodstvo, porezi i administrativne obveze OPG-a i malih poslovnih subjekata“
umjeren vjetar
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
12.6°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Danas
Max. 12°C Min. 12°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 17°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
 Edukacija na temu „Knjigovodstvo, porezi i administrativne obveze OPG-a i malih poslovnih subjekata“
09.03.2019 | Vijesti
AGROTURIZAM KONAVLE

Edukacija na temu „Knjigovodstvo, porezi i administrativne obveze OPG-a i malih poslovnih subjekata“

Autor: Libero Portal
Foto: AK
Predavanje će se održati večeras u 18 sati u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju

Večeras će se, u 18:00 sati u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održati završno predavanje trećeg ciklusa edukacija na temu „Knjigovodstvo, porezi i administrativne obveze OPG-a i malih poslovnih subjekata“ koju za svoje članove ali i sve zainteresirane organizira Agroturizam Konavle. Večerašnje predavanje na temu: „Poslovanje OPG-a, malih i srednjih poduzeća - vođenje poslovne evidencije, obvezne poslovne knjige s primjerom evidencije materijala kod poslovanja obrtnika“ održat će dr.sc. Mario Hak, porezni savjetnik.

Kako bi se što detaljnije obradila tema knjigovodstva, poreza i administrativnih obveza, koja je kompleksna a istovremeno neophodna za uspješno poslovanje OPG-a i poslovnih subjekata, posvećena su joj tri termina. Od toga dva su održana jučer i prekjučer, 7. i 8. ožujka 2019., gdje su se nakon svakog pojedinog predavanja razvile vrlo zanimljive rasprave na akualne teme i gdje su okupljeni postavljali pitanja želeći čuti konkretne odgovore na probleme s kojima se susreću tijekom poslovanja.

Tako su, u četvrtak 7. ožujka 2019. predavači Stane Đivanović, Dijana Šemeš i Lidija Dundović Rašica održale edukaciju na teme: “Zakonska regulativa za obavljanje ugostiteljskih i turističkih djelatnosti na OPG-u“, „Registracija dopunskih djelatnosti i primjena zakonskih propisa koji reguliraju poslovanje OPG-a“ i „Godišnje obveze OPG-a prema propisima iz nadležnosti sanitarne inspekcije“, a u petak, 8.ožujka 2019., je Mario Hak održao predavanje na teme: „Zakonski okvir za financijsko poslovanje OPG-a, malih i srednjih poduzeća“ te „Porezni položaj, OPG-a, turističkih domaćinstava i ostalih poduzetnika u ruralnom turizmu“.

Edukacije su dio projekta „Ulaganje u nove vještine i znanja ključ uspjeha u razvoju destinacije izvrsnosti ruralnog turizma“ kojeg provodi Udruga Agroturizam Konavle uz potporu Ministarstva turizma. Projekt završava u subotu, 16. ožujka 2019. kada će završno predavanje održati Luka Šimunovića na temu: „Osnove ugostiteljstva u turizmu“ u Izletištu Ivankovi, OPG Zvrko u Drveniku s početkom u 18:00 sati. Projektom se želi doprinijeti edukaciji poduzetnika ruralnog turizma i potencijalnim poduzetnicima koji će svojim primjerom i uspješnim poslovanjem doprinijeti daljnjem razvoju ruralnog turizma u Konavlima i ostalim područjima Dubrovačko-neretvanske županije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji