Dobroslavić obišao radove na projektima GLOG i Poduzetničkog inkubatora
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.4°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
 Dobroslavić obišao radove na projektima GLOG i Poduzetničkog inkubatora
22.02.2019 | Vijesti
PLOČE Župan

Dobroslavić obišao radove na projektima GLOG i Poduzetničkog inkubatora

Autor: Libero Portal
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Ovo je odlična prilika za naše poduzetnike

Župan Nikola Dobroslavić u pratnji zamjenika Joška Cebala, v.d. pročelnika UO za gospodarstvo i more Iva Klaića te drugih suradnika kao i zamjenika gradonačelnika grada Ploča Ivana Marevića i Zorana Majstorovića obišao je danas radove na Poduzetničkom inkubatoru u Pločama, a potom u pratnji gradonačelnika Opuzena Iva Mihaljevića te predstavnika Hrvatskih voda i izdvođača, radove na projektu izgradnje sustava javnog navodnjavanja GLOG u Opuzenu.

”Bez modernog navodnjavanja nema moderne poljoprivrede i ovo je početak navodnjavanja Donje Neretve. Projekt je trenutno u obuhvatu lokacije GLOG kod Opuzena, a dobili smo lokacijsku dozvolu za predio Koševo-Vrbovci. Osim ove dvije komponente u sklopu ovog projekta sprječavanja zaslanjenja tla izgradit će se i brana na Neretvi koja će osigurati slatku vodu u gornjem toku Neretve. Ukupna vrijednost projekta je više od 70 milijuna eura. Ovaj prvi dio vrijedan je oko 20 milijuna kuna”, rekao je župan o GLOG-u te prokomentirao i županijski projekt izgradnje Poduzetničkog inkubatora.

“Ovo je odlična prilika za naše poduzetnike, ovdje će imati potporu prije izaska na tržište, knjigovodstvo i sve ostalo što je potrebno mladom poduzetniku. Građevinski radovi će biti gotovi u srpnju ove godine, nakon toga očekujemo useljavanje korisnika u što skorijem roku. Imamo izvrstan primjer Poduzetničkog inkubatora u Dubrovniku, a ovdje cemo imati uz sedam uredskih prostora i 3 proizvodna pogona”, rekao je župan.

Projekt Poduzetničko-proizvodni impulsni centar u Pločama započeo je u studenome prošle godine. Ukupna vrijednost projekta je oko 10,4 milijuna kuna i financirat će se praktički u potpunosti sredstvima europskih strukturnih i investicijskih fondova putem Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji