Gradonačelnik u obilasku Ulice Stjepana Cvijića u Gružu
povjetarac
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
14.8°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Danas
Max. 16°C Min. 12°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 11°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 16°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,969300
GBP
GBP
0,854000
USD
USD
1,063800
 Gradonačelnik u obilasku Ulice Stjepana Cvijića u Gružu
23.01.2019 | Vijesti
UTVRĐENI BROJNI PROBLEMI, OD OBORINSKE ODVODNJE DO PARKINGA

Gradonačelnik u obilasku Ulice Stjepana Cvijića u Gružu

Autor: Libero Portal
Foto: Grad Dubrovnik
Manji, interventni dio asfaltiranja i sanacije rupa, ograđivanja i određivanja zona u kojima se više neće moći parkirati, napravit će se u kratkom roku

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, pročelnicima i djelatnicima upravnih odjela za promet, izgradnju i komunalne djelatnosti te direktorima  i djelatnicima ''Čistoće'' i ''Vodovoda'' , u društvu stanara obišao je ulicu Stjepana Cvijića u Gružu, s pripadajućim ulicama, gdje su utvrđeni brojni problemi, od oborinske odvodnje preko parkinga, uz ostale manje komunalne probleme.

Dogovoreno je postupanje i određena rješenja te će se manji, interventni dio asfaltiranja i sanacije rupa, ograđivanja i određivanja zona u kojima se više neće moći parkirati, napraviti u kratkom roku. Za veće investicije i buduće planiranje zaključeno je kako je za problem prometa u mirovanju, a time i prohodnosti ulice, najbolje rješenje izgradnja garaža.

''Pronašli smo jednu idealnu površinu u svrhu izgradnje veće garaže na ovom prostoru. Tu bi smo sada trebali riješiti vlasničko pitanje i ukoliko u tome uspijemo odmah ćemo krenuti u projektiranje. Izgradnja garaže u značajnom bi dijelu rasteretila Ulicu Stjepana Cvijića'', rekao je gradonačelnik Franković.

Obišli su i Kunsku ulicu u kojoj je veliki problem plutanje oborinske odvodnje. Stanari su izvješteni o tome kako je Grad Dubrovnik u postupku ishođenja lokacijske dozvole te je napravljena je cijela projektna dokumentacija.

''Uskoro očekujemo lokacijsku dozvolu, a do kraja godine i građevinsku, što znači da bi iduće 2020. mogli početi s izvođenjem radova, čime bi se u potpunosti riješio problem plutanja cijele te zone'', kazao je također gradonačelnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji