Vikend donosi obilnu kišu, a početkom sljedećeg tjedna stiže i zahlađenje
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.6°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
 Vikend donosi obilnu kišu, a početkom sljedećeg tjedna stiže i zahlađenje
08.12.2018 | Vijesti
STIŽE ZIMA

Vikend donosi obilnu kišu, a početkom sljedećeg tjedna stiže i zahlađenje

Autor: Libero Portal
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Promjena vremena bit će kratkotrajna, ali ponegdje prilično žestoka, uz često obilnu kišu

Dugonajavljivana promjena vremena bit će kratkotrajna, ali ponegdje prilično žestoka, uz često obilnu kišu, u gorju i snijeg.

Zbog svega toga, te osobito na Jadranu i jakog vjetra, gdjekad i olujnog, meteorolozi DHMZ-a objavili su mnogobrojna upozorenja na opasne vremenske pojave.

Subota - kiša, ponegdje i snijeg, jugo pa bura

U istočnoj Hrvatsku većinom oblačno i kišovito. Vjetar najprije ponegdje umjeren južni i jugozapadni, prijepodne prolazno sjeverozapadni, a poslijepodne opet mjestimice jugozapadni. Temperatura uglavnom od 4 do 9 °C, navečer u osjetnom padu, javlja HRT.

I u središnjoj će Hrvatskoj večer biti najhladniji dio dana, s temperaturom blizu 0 °C, a u noći i prijepodne bit će uglavnom od 4 do 9 °C, uz ponegdje i obilniju kišu. U najvišem je gorju nakratko moguć i snijeg. Vjetar promjenljiv, u noći i prijepodne gdjegod prolazno i jak.

Prvi dio subote će još vjetrovitiji i kišovitiji biti na sjevernom Jadranu i u gorju, gdje će snijeg mjestimice početi već ujutro, većinom uz zadržavanje na tlu. U početku ponegdje jako jugo i jugozapadnjak zamjenjivat će kratkotrajno jaka bura i tramontana, gdjegod na udare i olujne, s kojima će se u Istri razvedravati već prijepodne.

I u Dalmaciji promjenljivo i vjetrovito, najprije zbog juga, zatim bure i tramontane, uz umjereno valovito i valovito more, te uz često obilnu kišu praćenu i grmljavinom, uglavnom između 7 i 16 sati, a uz pad temperature u najvišem će gorju pasti i malo snijega.

Na jugu Hrvatske su izraženiji pljuskovi mogući još i kasno poslijepodne, a nevolje nekima prijete i od najprije jakog juga, zatim bure i tramontane, uz koje će more biti umjereno valovito i valovito.

Od nedjelje - promjenljivo i hladnije

Na kopnu će relativno toplo biti do utorka, ali promjenljivo, najprije uz slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar, zatim sjevoistočni i sjeverozapadni, te uz povremenu mjestimičnu slabu kišu, od kraja ponedjeljka, uz pad temperature - i snijeg, uglavnom u gorju i na istoku. Sredinom sljedećeg tjedna većinom suho, ali još malo hladnije.

Na Jadranu će kiše biti još osobito u drugom dijelu nedjelje, a početkom novoga tjedna sunčanije, iako posvuda ne i sasvim suho. Nakon nedjeljnog ponegdje umjerenog juga i mjestimice još jačeg jugozapadnjaka, u ponedjeljak će biti prolazno umjerene bure, s kojom će doći hladniji zrak pa će temperatura veći dio sljedećega tjedna biti osjetno niža nego prošlih dana.

I dok to zahladnjenje u sljedećem tjednu nije za neko posebno upozorenje - subotnje vremenske neprilike svakako jesu, premda vjerojatno neće biti onakve kakve su tijekom petka prouzročile poplavu u Tel Avivu i okolici, gdje je palo oko 150 litara kiše po četvornome metru u samo nekoliko sati.



Izvor: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji