na avionskoj pisti
umjereno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.1°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Danas
Max. 15°C Min. 9°C
Vrijeme za 21.04.2024.
21.04.2024. Ned
Max. 15°C Min. 8°C
Vrijeme za 22.04.2024.
22.04.2024. Pon
Max. 17°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,968000
GBP
GBP
0,856200
USD
USD
1,065300
 na avionskoj pisti
25.06.2017 | Vijesti
PIJANI VOZAČ UBERA UMALO ZAVRŠIO

na avionskoj pisti

Autor: Libero Portal
Foto: Screenshot
Izmjerili mu 1,1 promil alkohola u krvi

Prava drama odvijala se sinoć u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman kad je osobni automobil gotovo razbio rampu na servisnoj cesti i krenuo prema pisti.

Na mjesto događaja su se odmah sjurili zaštitari i policjaci u automobilima s upaljenim rotirkama. Incident je izazvao Damir M., Uberov partner-vozač.

Prema riječima svjedoka incidenta, vozač Damir M. čim je shvatio da je krenuo prema pisti, okrenuo je vozilo i htio je izići iz zaštićene zone, no u tome ga je spriječila rampa, a i policija i zaštitari su već bili stigli do njega. Naš sugovornik kaže da je na mjesto događaja došlo 15-ak policajaca i zaštitara. Svjedoci kažu da je Damir M. vozio cestom između starog i novog terminala i da je skrenuo lijevo na križanju gdje je znak obveznog zaustavljanja, i to na cestu kojom servisna vozila zračne luke dolaze na stajanke za zrakoplove.

To je strogo zaštićena zona i kretanje je u njoj organičeno pa tako cisterne s gorivom svaki put kad idu na stajanke moraju stati pred rampu i proći detaljnu kontrolu.

U zagrebačkoj policiji su nam potvrdili kako su od zaposlenika Zračne luke Franjo Tuđman dobili dojavu da se u petak u 21.58 sati dogodio incident na ulazu u zračnu luku, nakon čega su izišli na teren. Utvrdili su da je vozač Damir M. (51) skrenuo u krivi smjer prema ulazu u zračnu luku, gdje se nalazi i rampa koja je bila spuštena. Prošao je pored rampe te je tom prilikom okrznuo automobilom, nakon čega se odmah zaustavio i izišao iz vozila, rekli su u policiji.

Policijskim očevidom nisu utvrđena oštećenja ni na automobilu ni na rampi, a Damir M. prekršajno je prijavljen zato što je vozio pijan (imao je 1,1 promila alkohola u krvi), što nije imao važeću vozačku dozvolu i zato što je skrenuo na spomenutu cestu unatoč zabrani skretanja.

U Uberu su nam jučer kazali da istražuju sve detalje događaja od petka navečer na zagrebačkom aerodormu u kojem je sudjelovao njihov partner-vozač.

– U međuvremenu smo pokrenuli istragu kako bismo utvrdili sve okolnosti. Pravila ponašanja naših partner-vozača jasna su svima te ih se naši partner-vozači moraju strogo pridržavati. Utvrdi li se da je vozač bio pod utjecajem alkohola, neće mu biti dopušten daljnji rad preko Uberove aplikacije – poručili su iz Ubera.

Iako u policiji tvrde da Damir M. nije imao važeću vozačku dozvolu, u Uberu tvrde da su svi njegovi dokumenti važeći.

Izvor: Večernji list
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji