Ne želimo se odreći kruzera nego unijeti mjeru
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.4°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
 Ne želimo se odreći kruzera nego unijeti mjeru
05.11.2018 | Vijesti
DUBROVNIK JE DOMAĆIN FESTIVALA TURIZMA

Ne želimo se odreći kruzera nego unijeti mjeru

Autor: Marijana Matulović
Foto: Libertas televizija
Ovogodišnja tema "Kružna putovanja i gradovi-prilike i izazovi" aktualna je ne samo u Dubrovniku, već i u svim svjetskim destinacijama koje se suočavaju s prekomjernim brojem gostiju

Dubrovnik će ovog tjedna biti domaćin četvrtog po redu Festivala turizma i strategije. Ove godine glavna tema je cruise turizam.

Festival turizma i strategije zajednički je projekt Grada Dubrovnika i  francuskog grada prijatelja Rueil Malmaisona. Za konferencijski dio Festivala odabrana je aktualna tema ”Kružna putovanja i gradovi – prilike i izazovi”, upravo zbog važnosti turizma kružnih putovanja u europskim destinacijama, među kojima jedno od vodećih mjesta zauzima i Dubrovnik.

"Ne želimo se odreći bilo koje od grana turizma, počevši od kruzera do izletničkih te stacionarnih gostiju, nego u sve to želimo unijeti mjeru kako bi svaka od grana bila visoke kvalitete. Zato je ovogodišnja tema ‘Kružna putovanja i gradovi-prilike i izazovi’ aktualna ne samo u Dubrovniku, već i u svim svjetskim destinacijama koje se suočavaju s prekomjernim brojem gostiju", izjavio je gradonačelnik Mato Franković. 

Četvrti Europski festival turizma i strategije u Dubrovniku će se održavati od 7. do 11. studenog.

Na konferenciji će govoriti brojni sudionici, predstavnici mediteranskih destinacija i luka kao i ugledni predstavnici međunarodnih asocijacija cruise turizma, cruise kompanija te znanstvenici.

Osim morskog kruzinga zadnjih godina postaje sve popularniji i onaj riječni o čemu će također biti riječi.

U sklopu konferencije u subotu u 10 sati bit će organiziran i dan otvorenih vrata Luke Dubrovnik gdje će biti organiziran prigodan program.

Uz konferencijski dio, četverodnevna manifestacija uključuje i nagrađivanje najboljih marketinških i promocijskih alata, a bit će i predstavljeni rezultati Thomas istraživanja.

Više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji