Sljedeći tjedan stiže još tisuću knjiga, tko kaže da Hrvati nisu načitan narod?
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
11.2°C
Vrijeme za 18.04.2024.
18.04.2024. Danas
Max. 12°C Min. 12°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Pet
Max. 17°C Min. 10°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 17°C Min. 9°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
 Sljedeći tjedan stiže još tisuću knjiga, tko kaže da Hrvati nisu načitan narod?
31.10.2018 | Lifestyle
MARTINA JE ODLIJEPILA

Sljedeći tjedan stiže još tisuću knjiga, tko kaže da Hrvati nisu načitan narod?

Autor: Orlanda Prkačin
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Odanost, vjernost, poštovanje, zahvalnost? Nažalost, puno će se još knjiga tiskati dok oni koji trebaju to ne nauče

Martina je odlijepila

Martina Dalić je odlijepila, što god to značilo, tvrdi Pupovac. 'Kada netko odlijepi, kako kažu u žargonu i kada je netko kivan, onda svakoga tko mu nije išao niz dlaku uhvati na red. To nije odlika ozbiljnih ljudi, niti odlika ozbiljnih ljudi u politici', komentirao je Milorad Pupovac optužbe Martine Dalić. Dalićka ja naglasila kako je nezadovoljstvo tijekom krize u Agrokoru predvodio Milorad, koji je, kako tvrdi, bio u sukobu interesa. Naime, Agrokor je bio suvlasnik Tesla banke koja je bila njegov politički projekt. Jedino što običan čovjek iz ovoga shvaća jest da je "Martina odlijepila" jer joj Pupovac nije išao niz dlaku. Kako je odlijepila i tko ima kakvu dlaku, ne zna se...

Koliko tek knjiga ima strana...

Izgleda da je Martinina knjiga godine pomela konkurenciju, sljedeći tjedan stiže još tisuću knjiga u knjižare. Tko kaže da Hrvati nisu načitan narod? Ne može se tiskati dovoljno knjiga koliko ih Hrvati žele kupiti i saznati sve o Agrokoru. Izgleda da će nam svima biti lakše kad saznamo detalje, ionako je uvijek sve u detaljima. I dok Martina obara rekorde i uživa u pažnji načitane publike, Ivica Todorić se priprema za povratak u Hrvatsku. Tako je odlučio sud u Londonu, ne bi on još nazad, ne osjeća zov domovine. Vjerojatno će i on kad se vrati dobiti jedan primjerak, bar će imati vremena za čitanje. A, uvijek je govorio da je cvijeće na početku karijere motao u novinski papir, a koliko tek knjiga ima strana... Kažu da je ponekad poželjno vratiti se u prošlost kako bi bolje sagledao sadašnjost i budućnost, ako je uopće želiš saznati. 

U svakom slučaju Hrvate boli glava

Čini se da je i vrijeme u skladu s ovakvim događajima, od povišenih temperatura, olujnih vjetrova, poplava. U svakom slučaju Hrvate boli glava. S obzirom na situaciju bolit će ih još prilično dugo. Vjerojatno će iduća knjiga godine govoriti o tome kako se rješiti "utabane" glavobolje. S obzirom da se saborski zastupnici u sabornici oslovljavaju imenima životinja i smišljaju što bolje "fore" kako nasmijati zastupnike i javnost, a usput ga "pontati" političkim oponentima i ovaj ćemo uradak završiti temom životinja. Predsjednica je na Pantovčak dovela Kiku, prelijepu kujicu iz azila. Koliko god to nekome izgledao kao PR-ovski trik za poboljšanje imidža u očima javnosti, jedna životinja je dobila priliku za bolji život, što mene osobno ispunja srećom. Kad bi barem azili za napuštene životinje bili prazni, a sve životinje uživale pod toplom dekicom okružene ljubavlju u svom zauvijek domu. Hrvatska bi svakako bila ljepše mjesto za život, a izgleda da neki zaboravljaju da pse krase osobine o kojima oni mogu samo sanjati. Odanost, vjernost, poštovanje, zahvalnost? Nažalost, puno će se još knjiga tiskati dok oni koji trebaju to ne nauče.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji