Svečana promocija magistara koji su završili double degree diplomske studije
pretežno oblačno
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.6°C
Vrijeme za 29.03.2024.
29.03.2024. Danas
Max. 19°C Min. 15°C
Vrijeme za 30.03.2024.
30.03.2024. Sub
Max. 21°C Min. 14°C
Vrijeme za 31.03.2024.
31.03.2024. Ned
Max. 20°C Min. 18°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Gruž
CHF
CHF
0,976600
GBP
GBP
0,855100
USD
USD
1,081100
 Svečana promocija magistara koji su završili double degree diplomske studije
16.10.2018 | Vijesti
SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU

Svečana promocija magistara koji su završili double degree diplomske studije

Autor: Robert Žarak
Foto: Libertas televizija
Magistri su stekli dvije diplome, jednu od Sveučilišta u Dubrovniku, drugu od Sveučilišta u Palermu

Danas se održala svečana promocija magistara koji su stekli diplome Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta u Palermu i tako završili svoje double degree diplomske studije.

Sveučilište u Dubrovniku u Rektoratu je još jednom ugostilo studente iz Palerma  koji su završili double degree diplomske studije i tako zaslužili svoje diplome. Jednu našeg sveučilišta i drugu Sveučilišta u Palermu. Radi se o dobroj suradnji koja je očito urodila plodom.

Studenti iz Palerma morali su najmanje jedan semestar provesti u Dubrovniku, a upravo u toj mobilnosti je ključ napredovanja studentata u modernom svijetu.

Povoljnosti ovog iskustva neki od njih već su osjetili u potrazi sa poslom, a kako kažu vrlo su zadovoljni vremenom provedenim na našem sveučilištu.

Francesca Spatafora, magistra Poslovne ekonomije, smjer Marketing, kazala je: "Na početku kad smo izabrani bilo nas je malo strah jer je ovo prvi put da Sveučilište u Palermu i Sveučilište u Dubrovniku surađuju tako da još nismo imali povratne informacije. Ali sada mislimo da je ovo bilo najbolje iskustvo naših života i Dubrovnik nam je bio drugi dom. Jako smo uživali. Povratak ovdje nam je bio jako emocionalan. Ovih dana radimo u Milanu, ali ovaj double degree program je pozitivna stavka na našim životopisima i bio je ključan u našem pronalasku posla."

"Možemo ovo gledati iz akademske perspektive i naravno ovo nam je od velike pomoći. Poboljšao sam znanje engleskog jezika i počeo sam učiti neke hrvatske riječi. Ali i više od toga, s osobne strane, koja nije očita, ovo iskustvo poboljšalo je moju osobnost, a to mogu iskoristiti i u poslovnom svijetu i ovo mi je vrlo važno", rekao je Giuseppe Scibilia, magistar Poslovne ekonomije, smjer Marketing.

S ovim diplomama studenti iz Palerma u svijet su sa sobom odnijeli i jedno iskustvo koje će ih oblikovati u poslovnom, ali i privatnom životu.

Više u vijestima Libertas televizije u 17:30 sati!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji