nastavku festivala Monika Leskovar, Martina Filjak i Marija Pavlović
pretežno vedro
trenutno vrijeme
DUBROVNIK
15.5°C
Vrijeme za 19.04.2024.
19.04.2024. Danas
Max. 17°C Min. 12°C
Vrijeme za 20.04.2024.
20.04.2024. Sub
Max. 16°C Min. 9°C
Vrijeme za 21.04.2024.
21.04.2024. Ned
Max. 16°C Min. 8°C
Dežurna ljekarna
Dežurna ljekarna
Ljekarna Kod zvonika
CHF
CHF
0,970400
GBP
GBP
0,856280
USD
USD
1,067900
 nastavku festivala Monika Leskovar, Martina Filjak i Marija Pavlović
10.09.2018 | Kultura
DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR U

nastavku festivala Monika Leskovar, Martina Filjak i Marija Pavlović

Autor: Libero Portal
Foto: DSO
Koncert će se održati u utorak, 11. rujna, u atriju Kneževa dvora s početkom u 21.00 sat

Nastavak Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto donosi dubrovačkoj publici još jedan niz vrhunskih koncerata, s naglaskom na proslavljene hrvatske glazbenice kojesu ostvarile uspješne međunarodne karijere.

No, ovaj glazbeni tjedan započet će zapravo omiljenim gostom dubrovačke publike, ruskim virtuozom Dmitrijem Sinkovskom. Karizmatični i atipični glazbenik, Dmitry Sinkovsky izražava svoju umjetnost kroz rijetku kombinaciju triju različitih aspekata: kao violinist, kao dirigent i kao kontratenor. U svojim mnogobrojnim glazbenim nastupima Sinkovsky efektno odražava jednu od glavnih ideja baroknog razdoblja: korištenje instrumenta kao da je glas pjevača i korištenje glasa kao da je savršen instrument. U utorak 11. rujna nastupit će s Gudačkim sastavom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Vivaldijevom djelu Četiri godišnja doba. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

U četvrtak, 13. rujna u sklopu ciklusa Stradun Classic nastupit će jedne od najboljih hrvatskih glazbenica i najtraženijih u inozemstvu: klarinetistica Marija Pavlović, pijanistica Martina Filjak koja je prošli petak očarala Dvor izvedbom Gershwinove „Rapsodije u plavom“ i čelistica Monika Leskovar. Riječ je o redom nagrađivanim umjetnicama iza kojih su vodeće svjetske pozornice i nastupi s renomiranim svjetskim orkestrima. Publika će ih imati priliku čuti u Beethovenovom Triu u B duru „Gassenhauer trio“ i Brahmsovom Triu u a molu.

Čelistica Monika Leskovar još je kao djevojčica očaravala svojim talentom. Danas oduševljava svojom virtuoznošću i tehnikom kojom je postigla svjetske uspjehe – iza nje su koncerti s velikim svjetskim orkestrima i dirigentima poput Zubina Mehte, ali i Dubrovniku se često vraća. U petak, 14. rujna nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom pod ravnanjem Tomislava Fačinija u Koncertu ta violončelo, gudače i čembalo u A duru Carla Philippa Emanuela Bacha, a orkestar će također izvesti i Sorkočevićevu Simfoniju br. 1 te Haydnovu Simfoniju br. 6 u D duru „Jutro“.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Ocijenite članak
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Zatvori
Pošalji